Tuesday 16 February 2010

Supa (pileća, juneća, ćureća, guščija...)

U lonac staviti meso (piletinu, junetinu, ćuretinu, fazana...), glavicu crnog luka, očišćenu zelen (šargarepa, peršun, paškanat) posoliti po želji i kuvati na umerenoj vatri dok meso ne bude lepo skuvano i lako se odvaja od kostiju. Supu zakuvati knedlama ili rezancima.

Možda će iskusnim domaćicama ovo biti smešno, ali sigurna sam da će nekome koristiti. Zgodno je skuvati veću količinu supe i nezakuvanu staviti u zamrzivač, pa koristiti po potrebi. Uvek u supu stavljam luk sa ljuskom, da bi imala lepšu boju.
Kada kuvam juneću supu, obavezno dodam kašiku šećera, a luk presečem na pola i zapečem na ringli pa ga spustim u lonac.

Sastojci: meso po želji, glavica crnog luka, zelen, so, knedle ili rezanci.