Monday, 7 March 2011

Voćni tart sa maskarpone kremom


Kao i za čokoladni, i za ovaj tart potrebno je ispeći malo deblju korpicu od testa, prečnika 30cm, po receptu koji sam posebno napisala.

Maskarpone krem je izuzetno jednostavan, a savršen! Priprema se za par minuta - 250g maskarpone sira pomešati sa kašikom vanilinog šećera. Još je boljeg ukusa ako sami napravite vanilin šećer, tako što ćete šipku vanile zaseći po dužini, nožem sastrugati seme i unutrašnji deo, pa u avanu izmešati sa šećerom. Slobodno napravite više aromatizovanog šećera - neka stoji u frižideru za drugi put.
Krem od maskarpone sira sipati u ispečenu, dobro ohlađenu, korpicu od testa. Poravnati širim nožem i odozgo poređati mnooogo svežeg bobičastog voća (opranog i osušenog)... maline, jagode, borovnice, kupine, ribizle...

Može da se stavi i po neki listić sveže nane, da doprinese vizuelnom utisku, ili da se ukrasi spiralicama krupno rendane čokolade. Potpuno je nepotrebno voće zalivati želeom. Videćete, tart će izgledati neodoljivo, a tek što je ukusno, mmmmm...

Sastojci: Prethodno pripremljena korpica od testa, 250g maskarpone sira, šipka vanile, šećer, razno bobičasto voće.