Sunday, 6 March 2011

Piletina sa pečurkama, u belom sosu

Dve glavice crnog luka sitno iseckati, posoliti i pržiti na malo ulja, sve dok ne postane staklast. Kada je luk gotov, dodati pileće belo meso isečeno na kocke i nastaviti prženje. Ako imate, možete upotrebiti i ćureće šnicle. Zatim dodati krupne komade šampinjona, sve zajedno još malo pržiti, zaliti čašom belog vina, čašom vode, dodati malo bibera, dve kašičice senfa i ostaviti da se ukrčka na umerenoj temperaturi. Kada je višak tečnosti ispario ali da ipak ima dovoljno safta, skinuti sa ringle i umešati oko 200g kisele pavlake.

Piletina sa pečurkama sprema se brzo i može se služiti uz pire, bareni pirinač, njoke ili kao preliv za testeninu.

Sastojci: oko 300g pilećeg belog mesa ili ćurećih šnicli, oko 200g šampinjona, 2 glavice crnog luka, so, ulje, biber, čaša belog vina, 2 kašičice senfa, 200g kisele pavlake.