Monday 15 March 2010

Pohovane šnicle

Uzeti 6-8 komada lepih šnicli (mogu biti ćureće grudi, pileće grudi ili šnicle od svinjskog mesa), istucati ih tučem za meso, posoliti. Šnicle spustiti u dubli tanjir ili u neku drugu posudu i svaku preliti mlekom. Ostaviti ih da odstoje nekoliko sati. Pripremiti 3 pliće posudice ili 3 duboka tanjira. U jedan tanjir staviti brašno, u drugi razbiti 2 jaja, posoliti ih i umutiti viljuškom, u treći staviti prezle. Šnicle valjati prvo u brašno, pa spustiti u jaja, pa u prezle. Ulje dobro zagrejati a zatim smanjiti temperaturu na dvojku i pržiti šnicle da lepo porumene sa obe strane. Vaditi na papirne ubruse da bi upili višak masnoće.
Pohovane šnicle se najbolje slažu uz pire, restovan krompir, pomfrit i slično. Ako hoćete da deluju zanimljivije, u prezle može da se doda susam, laneno seme, parmezan, seckane maslinke, seckani orasi, seckani bademi.... ili šta Vam već padne na pamet.

Sastojci: 6-8 šnicli, so, par kašika mleka, brašno, prezle, 2 jaja.