Monday, 8 March 2010

Ruska salata

Skuvati u slanoj vodi 4-6 krompira srednje veličine, pakovanje graška (500g), 4 srednje šargarepe. Iz supe izvaditi kuvano živinsko meso (kokoška, pile, fazan, ćuretina). Tvrdo skuvati 5-6 jaja (kuvaju se bar 20 minuta). Sitno iseckati sastojke: kuvano povrće (krompir, šargarepu), kuvana jaja, meso iz supe i oko 700g kiselih krastavčića. Dodati baren grašak, soli po ukusu i domaći majonez. Sve ovo staviti u veći sud, pažljivo kašikom promešati, ohladiti i pred služenje ukrasiti francuskim peršunom...
Ruska salata je daleko ukusnija sa domaćim majonezom i sa barenim mesom (ne sa praškom šunkom ili salamom).

Sastojci: 4-6 krompira srednje veličine, 1 pakovanje graška (500g), 4 srednje šargarepe, živinsko meso (kokoška, pile, fazan, ćuretina), 5-6 jaja, oko 700g kiselih krastavčića, so, oko 800g domaćeg majoneza.