Tuesday, 9 March 2010

Tetina keks torta

Pomešati 300g mlevenog plazma keksa, 200g iseckanog suvog grožđa, 200g iseckanih žele bonbona ili kandiranog voća, dodati čašu soka od pomorandže i sve lepo promešati. Penasto umutiti 250g prah šećera, 2 žumanca, 200g putera i na kraju dodati 2 štangle omekšale čokolade za kuvanje. Sjediniti ove dve mase. Jedan po jedan "pti ber" keks umakati u mleko (nemojte ga dugo držati u mleku) i obložiti dno pleha, nafilovati, pa odozgo poređati još jedan sloj keksa (provučenog kroz mleko). Kolač možete preliti glazurom od čokolade (a i ne mora). Ostaviti da prenoći i sutradan seći kolač.
Ako ne volite suvo grožđe, žele bonbone ili kandirano voće, možete da ih zamenite kombinacijom od seckanih lešnika, oraha, badema i komada plazma keksa.

Sastojci: 300g mlevenog plazma keksa, 200g suvog grožđa, 200g žele bonbona ili kandiranog voća, 1 čaša soka od pomorandže (negaziranog), 250g prah šećera, 2 žumanca, 200g putera, 2 štangle čokolade za kuvanje, velika kutija Štarkovog "pti ber" keksa.