Monday, 15 March 2010

Pečeno meso i krompir

Odabrati 5-6 komada mesa (svinjske šnicle, krmenadle, od vrata ili jagnjetinu). Meso usoliti i začiniti po želji (biber, senf, cimet, kari, ruzmarin, majčina dušica... napravite svoju kombinaciju začina). U podmazan pleh rasporediti meso a odozgo poređati grubo sečene kolutove crnog ili crvenog luka (ne mora ni da se oljušti). Ako imate, poređajte i nekoliko paprika. U toku pečenja prelivati meso sokovima. Krompir oljuštiti i iseći na krupnije komade, probariti ga nekoliko minuta, ocediti i posoliti. Kada je meso na pola pečeno izvaditi pleh i poređati krompir, dovršiti pečenje.
Pečeno meso i krompir su odlična kombinacija kada hoćete da napravite fini ručak, a imate masu drugog posla da obavite po kući i nije vam do šporeta. Na kraju samo dodate neku salaticu.

Sastojci: 5-6 komada mesa po izboru, so, začini, ulje, 5-6 krompira.