Wednesday, 17 March 2010

Piramida

Pomešati 10 kašika šećera, 125g putera ili margarina, 1 šoljicu mleka, 1 celo jaje, 100g čokolade. Sve ovo staviti da provri uz neprekidno mešanje na umerenoj temperaturi. Čim počne da "šapuće" skloniti sa ringle, pa dodati 20 komada mlevenih "pti ber" keksa i 150g mlevenih oraha, malo seckanih oraha, izmešati. Sipati u kalup oblika piramide (trougli kalup sa "V" profilom, bilo koji drugi kalup...) obložen streč folijom (ili celofanom) i ostaviti da se stegne u frižideru. Kada se kolač izvadi iz kalupa, može se posuti kakao prahom i ukrasiti po želji.
Druga varijanta je da se kalup pre sipanja mase obloži "pti ber" keksom koji je prethodno provučen kroz mleko. Kada se stegne, kolač se izruči iz kalupa i prelije se glazurom od čokolade.

Ova masa je vrlo pogodna za oblikovanje!

Sastojci: 10 kašika šećera, 125g putera ili margarina, 1 šoljica mleka, 1 celo jaje, 100g čokolade, 20 komada "pti ber" keksa, 150g mlevenih oraha, malo seckanih oraha.

No comments:

Post a Comment