Wednesday, 3 March 2010

Pita sa mesom

Prvo napraviti fil: Iseći na sitne kocke 2 veće glavice crnog luka i propržiti na malo ulja. Kada je luk staklast dodati 500g mlevenog svinjskog mesa i propržiti još par minuta da meso promeni boju, posoliti i zabiberiti po ukusu.

Preliv za pitu: Umutiti žicom 5 celh jaja, dodati 250ml jogurta, 200ml kisele vode, 200ml ulja – sve umutiti.

Podmazati veliki pleh od rerne. Uzeti 1kg tankih kora i podeliti na tri dela. Prvih 4-5 kora pokvasiti sa po par kašika ovog preliva. Kada se potroši trećina kora, staviti pola količine fila sa mesom, preko toga ide druga trećina kora, pa preko fil i na kraju opet kore.
Oštrim nožem pitu iseći na kocke i preliti. Ostaviti da stoji oko pola sata u plehu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni odozgo.

Sastojci: 2 veće glavice crnog luka, 500g mlevenog svinjskog mesa, so, biber, 5 celh jaja, 250ml jogurta, 200ml kisele vode, 200ml ulja, 1kg tankih kora.

2 comments:

  1. Caos

    Super je pita ja sam samo zamenio meso za govedinu i smanjio ulje a povecao kolicinu jogurta. Pazim na liniju pa sam primoran.

    Ovu pitu i Svedjani obozavaju.

    P.S. Posalji mi poruku na moj e-mail aenohe.dk@gmail.com. Da mogu da te pitam za kulinarske savete ponekad kad mi nesto nije jasno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitu nekad napravim i od ćuretine. Stvar ukusa. Na sličan način može da se složi i pita sa pečurkama, zeljem, prazilukom...

      Delete