Wednesday, 17 March 2010

Minestrone supa

Iseckati na kocke razno povrće (glavicu crnog luka, čen belog luka, tikvice, kelerabu, šargarepu, koren peršuna, celer... šta već imate pri ruci), grašak, dodajte oljušten i iseckan paradajz, malo vode, malo maslinovog ulja, posolite i dinstajte na umerenoj temperaturi. Ako je potrebno, povremeno dodajte po malo vode ali ne preterujte jer minestrone treba da je gust - više liči na kašu nego na klasičnu supu. Ako nemate svež paradajz, može da posluži pelat ili sok od paradajza. Kada je povrće izdinstano, odvadite par kutlača povrća, izblendirajte ga i vratite u supu - da dobije gustu strukturu.
Sada u minestrone dodajte malo neke krupne testenine (školjkice, mašnice, pužiće i slično), bosiljak i ostavite da se krčka još neko vreme, da bi se testenina skuvala. Ako u minestrone dodajete brokoli, karfiol ili kukuruz, dodajte ga kada i testeninu jer se ovo povrće vrlo brzo skuva.

Minestrone supu možete posuti parmezanom neposredno pred služenje, ili joj dodajte kašičicu pesta. Pravi je lagani letnji obrok.

Sastojci: razno povrće, so, bosiljak, malo testenine, malo maslinovog ulja.

No comments:

Post a Comment