Monday, 8 March 2010

Domaći majonez za rusku salatu

U sud za mućenje staviti 2 kuvana žumanca i 2 "živa" žumanca, 1 kašičicu prah šećera. Mikserom penasto umutiti, pa tek onda (uz neprestano mućenje mikserom) naizmenično dodavati po malo senfa (ukupno se potroši jedna čašica), po malo soka od limuna (1 limun), oko 800ml – 1l ulja.

Budite strpljivi - dugo se muti!!! Sastojke dodajte u malim količinama. Ovo se naročito odnosi na ulje i sok od limuna, jer ako dodate veću količinu postoji opasnost da majonez bude suviše redak.

Ruska salata je uvek lepša sa domaćim majonezom, zato vredi potrošiti malo više vremena.
Sastojci: 2 kuvana žumanca, 2 sirova žumanca, 1 kašičica prah šećera, 1 čašica senfa, sok od 1 limuna, oko 800ml suncokretovog ulja.